Luffarslöjd, eller trådslöjd,  utövades bla i slutet av 1800-talet och en bit in på 1900-talet av luffare som vandrade mellan gårdarna. Luffare, som ville betala för mat och husrum använde ofta egentillverkade trådarbeten som vispar och brödnaggar som valuta. Med tiden utvecklades trådslöjd till konstfärdigt skapade bruksföremål och många av luffarna blev duktiga hantverkare.

Hösten 2011 kom jag i kontakt med hantverket och blev fast. I mina alster finner du oftast galvad ståltråd, olika sorter av najtråd, en obehandlad och en svartglödgad järntråd. Trådarna har olika grovlek och hårdhet. Stommen i de större korgarna utgörs av en gassvetsstav som är hård och rak. I mindre arbeten med spiraler och formationer använder jag en mjukare tråd för ett finare och nättare resultat. Ingen produkt är den andra helt lik och jag låter ofta trådens känsla bestämma det färdiga alstrets utformning och design. 

Korgar och fat kan vara ren dekoration eller fyllas med olika godsaker. Oavsett storlek eller form är de alltid en trivsam dekoration och en användbar present. 

Mina korgar och fat finns i olika storlekar och kan givetvis göras efter de mått du själva önskar.
Många gånger blandar jag tekniker och material vilket gör att inget alster är det andra helt likt. 

Dekorationer kan man ha högt och lågt och kan finnas i alla former. 

Häng i fönstert, på väggen eller bara som en prydnad i bokhyllan.